InnovX Alumni @ Startup Grind Silicon Valley 2020
Daniel Dumitrescu, PhD.
Open Innovation, Startups & Scaleups Acceleration, (Corporate) Venture Capital
Dupa 11 luni de InnovX, iata-ne in sfarsit in Silicon Valley la Conferinta Globala a Startup Grind organizata in parteneriat cu Google for Startups. Conferinta a avut loc in Redwood City, Bay Area, unde exact ca in videoclipul U2, “Where The Streets Have No Name“, Startup Grind a inchis intregul Theatre District, sustinand un show antreprenorial de exceptie cu centrul in frumoasa cladire art deco ce gazduieste Fox Theatre. Trei zile pline in care Startup Grind a cucerit centrul Silicon Valley oferind un spatiu de diversitate culturala si de business nemaintalnit de mine pana acum. Infiintat acum 10 ani in Palo Alto, Startup Grind a ajuns in momementul de fata sa aibe 600 de chapters active in toata lumea si sa organizeze peste 10 conferinte globale si regionale anual in toata lumea.
Daca e ceva ce m-a frapat din prima zi de conferinta este firescul extraordinarului aici in Bay Area. Si da, stiu ca suna a cliseu, dar nu trebuie sa te miri daca vei conversa pe trotuar despre vreme si despre startup-ul tau cu Steve Huffman, Co-founder Reddit sau un tip de la Sequoia Capital, vei avea o carte semnata de catre Yancey Strickler, Co-fondatorul Kickstarter, vei sta la coada la cafea alaturi de David Siegel, CEO-ul Meetup. Nu mai vorbesc de speakerii si panelurile conferintei, pe care le puteti urmari aici.
Dupa trei zile de conferinta, iti dat seama ca in Silicon Valley orice business este gandit de la inceput sa aibe acoperire globala. Este tehnologie pura creata pentru a rezolva niste nevoi existente oriunde in lume. Trei zile de conferinta sunt insa de ajuns pentru a incepe sa-ti privesti business-ul cu alti ochi. Din aceasta experienta nu poti sa nu pleci transformat, exista ceva care a inceput sa lucreze in tine inca din prima zi cand ti-ai montat standul expozitional. Si de abea astept sa vad cum urmatorii Alumni InnovX isi vor upgrada companiile dupa aceasta experienta:
MSing with Trauma: Ioana Dobroiu este finalista a Conferintei Europe-Asia Connect organizata de Startup Grind in partnership with Google for Startups cu una dintre cele mai interesante si utile solutii de HealtTech ce ajuta la intelegerea si infruntarea simptomelor de MS (multiple sclerosis) prin limbajul universal al muzicii. Ganditi-va la frica de intuneric si de necunoscut, toti am trait-o macar odata in copilarie, asa sunt si simptomele MS: invizibile, indefinibile. Ioana te ajuta sa le intelegi, sa le identifici, sa le infrunti si sa le domini. Desi un business cu tenta sociala, nu e nimic social la fondatoarea MSing with trauma; “don’t MeSs with me” pare sa fie dictonul Ioanei care a pornit intr-o misiune antreprenoriala ce va imbunatatii viata a milioane de pacienti MS de pe glob. Bootstraped pana acum, cu patente europene la activ, aerul din Silicon Valley i-a fost propice Ioanei care deja a avut intalniri promitatoare pentru demararea unor parteneriate strategice cu alti stackeholderi din domeniul medical.
indexAR: Razvan stie cu ce se mananca business-ul, l-a invatat si l-a trait prin majoritatea programelor antreprenoriale din Romania, dar de anul trecut si-a extins ambitiile la nivel European si global. Pragmatic si experimentat, Razvan este ca un peste in apa in cadrul conferintelor: stie sa evalueze orice interlocutor si sa-i acorde exact atentia de care e nevoie. Si asta nu pentru ca nu i-ar placea sa socializeze, dar pentru ca stie ca cea mai importanta este executia, iar Razvan si echipa lui stiu sa livreze experiente AR exceptionale in timp si depasind asteptarile. Castigator al unui grant de cercetare, dezvoltare inovare, in cadrul celui mai competitiv program al Uniunii Europene: Horizon 2020, SME Instrument, acceptat in cadrul programului Microsoft for Startups, Razvan a dezvoltat o platforma globala ce democratizeaza AR-ul, iar partenerii nu au intarziat sa apara. Banca zomerciala Romana, Continental, sunt doar doua corporatii ce folosesc tehnologia indexAR. Chiar si noi am lansat in premiera in Silicon Valley, InnovX Multiverse powered by indexAR, o solutie de AR ce multiplica spatiul expositional prin tehnologie, utilizand platforma Microsoft Azure si terminale de tip tablete sau Microsoft HoloLens.
Prepi: Daca e sa vorbim de globalizare, nimeni nu o poate reprezenta mai bine decat echipa Prepi. Cu cei trei co-fondatori impartiti acum intre Bucuresti, Londra si San Francisco, nimeni nu ar fi crezut ca solutia de EdTech in domeniul matematicii va invia din propri cenusa. Dar precum pasarea Phoenix, diversitatea culturala, tehnologia de telecomunicatii, expunerea la medii academice si sociale diferite, i-au determinat pe cei trei co-fondatori sa reintre in AND-ul businessului lor si sa-i confere un caracter global, matematica fiind nu-i asa, un limbaj universal. Din spusele lui Alex Bulintis, prezent la conferinta din San Francisco, ne asteptam in curand la lansarea noii versiuni PREPI2 adaptata pietei globale, ce va include toate cunostintele accumulate in Silicon Valley.
iziBAC: Repede dar sigur Raluca si Adrian Stratulat sunt grindersii care au avut cea mai coerenta dinamica de crestere in cadrul InnovX Xelerator. Completandu-se atat in viata antreprenoriala cat si in cea de business, cei doi sunt un cuplu de forta ce pare a fi gasit formula perfecta pentru a dezvolta un business-ul de EdTech de la nivel national la cel European si acum Global. Dupa atragerea unei investitii de tip business angel, castigarea Sigiliului de Excelenta in cadrul celui mai competitiv program de Cercetare Dezvoltare Inovare al Comisiei Europene – Horizon 2020, SME Instrument, castigatoare a locului 2 in cadrul Conferintei Europe-Asia Connect organizata de Startup Grind in partnership with Google for Startups, nominalizata la categoria Women in tech la nivel global, Raluca nu a stat locului toata conferinta din Silicon Valley si a utilizat orice secunda pentru a-si programa meeting-uri cu potentiali partneri si a discuta cu investitori si potentiali clienti. Nu va lasati inselati de figura ei angelica, Raluca este unul dintre cei mai puternici tineri antreprenori pe care i-am cunoscut in cadrul InnovX.
Credo: Castigator al Sigiliului de Excelenta acordat de catre Comisia Europeana, pentru solutia sa de cyber-security si finalist al Conferintei Europe-Asia Connect organizata de Startup Grind in partnership with Google for Startups, Andrei Ene este unul dintre cei mai tinerii antreprenori din InnovX ce ne-a insotit in Silicon Valley. Inarmat cu toata dezinvoltura si cunostintele Generatiei Z, Andrei a stiut sa speculeze orice oportunitate ce a aparut de-a lungul conferintei si acolo unde acestea s-au lasat asteptate, le-a provocat ca un adevarat hustler. Nu-i de mirare ca-l puteai vedea pitchuind pe stage-ul dedicat Scaleup-urilor sau discutand cu Geoff Ralston, Presedintele Y Combinator, intrand in stage-urile exclusiv dedicate VC-urilor si Speakerilor, asta in ingrijorarea noastra, a Generatiei X ??. Cu o solutie tehnologica de ultima generatie, cu o echipa in expansiune si parteneriate in curs de dezvoltare, CREDO este probabil sa aibe cea mai rapida dezvoltare urmare a participarii la Conferinta Globala Startup Grind din Silicon Valley, si nu e de mirare pentru ca toti avem nevoie de CREDO cand vine vorba de managementul parolelor utilizate pe device-urile tehnologice. Cine si-a blocat vreodata telefonul stie despre ce e vorba.
In anul 2019, InnovX a avut ca partener principal Banca Comerciala Romana, BCR acoperind integral bursele celor 25 de companii din cadrul InnovX.
Multumim si companiiilor si business angelsilor care au facut posibila delegatia InnovX Alumni in Silicon Valley.
Revenim cu InnovX BCR Scaleups soon ;)
Dani & Diana Dumitrescu, InnovX